GÖZLÜKLÜ DOKTORLAR NEDEN LAZER TEDAVİ İLE TEDAVİ OLMAZLAR

Göz hastalıklarını bu bölümümüzde bulabilirsiniz.

GÖZLÜKLÜ DOKTORLAR NEDEN LAZER TEDAVİ İLE TEDAVİ OLMAZLAR

Mesajgönderen yunus_kahraman_1988 tarih 4/1/2008, 21:32

Gözlüklü göz doktorlarına neden gözlük kullandıklarını kendilerine sorunca "ilerde katarakt tedavisine engel oluyor " türü cevaplar verdiler. Ben de sıradan vatandaş olarak dediklerine inanmak durumunda kaldım, sonuçta konuyu bir göz doktorundan daha iyi bilecek değilim. VE BİR GÖZ DOKTORA SORDUM

cevabı:Laser ameliyati olanlarin gozlerinde , ileride olusmasi muhtemel, katarakt sonucu ameliyat olduklari takdirde problem yasayacaklari dogrudur.

Katarakt dedigimiz sey goz icinde bulunan mercegin bozulmasi ve opaklasmasidir. Biz katarakt ameliyatlarinda bozulan mercegi cikarip yerine yapay mercek yerlestiriryoruz. Yerlestirdigimiz mercegin numarasinin tespitinde korneanin on yuzey caplarindan istifade ediyoruz. Fakat, laser ameliyati olmus bir hastada bahsettigimiz kornea ön yuzey caplari degismektedir. Bu nedende yerlestirilen yapay mercegin numarasinda bazi hatalar olusabiliyor.Şunu belirtmek isterim ki; yeni hesaplama yöntemleri ve gelistirilen yeni teknolojiler bu problemi tamamen ortadan kaldirmistir. Fakat, bu olcumleri yapan cihazlar oldukca pahali ve takdir edersiniz ki Turkiye sartlarinda her goz hekimi bu cihazlara sahip olamiyor.
yunus
Kullanıcı avatarı
yunus_kahraman_1988
MİSAFİR ÜYE
MİSAFİR ÜYE

Re: GÖZLÜKLÜ DOKTORLAR NEDEN LAZER TEDAVİ İLE TEDAVİ OLMAZLAR

Mesajgönderen _ertan_ tarih 8/1/2008, 17:59

saÄŸol bilgi iÅŸin
_ertan_

Dön Göz hastalıkları

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir